Fremragende

4.6/5

Kundeklub

lleaf

Havetips til hele året

Havetips

Vi har samlet en masse gode guides til dig, der gerne vil blive klogere haven.

Havetips i Januar

Det kan være en fordel at lave en kantskæring af græsplænen her i vintermånederne mens man har lidt ekstra tid, men det kan egentligt gøres hele året.

Havetips i Februar

Sidste års vækst på blåregnen skæres tilbage til 2-3 knopper før en hovedstamme. Husk at den gerne skal klippes to gange årligt for at få en god blomstring.

Havetips i Marts

De fleste stauder vokser fra centrum ud og med tiden kan mange staude blive mere eller mindre døde i midten. Her i Marts kan du vælge at grave dem op og dele dem. På den måde forynger vi stauderne og sikre smukke planter.

Havetips i April

Vi giver som regel hele haven en god omgang gødning i løbet af april. Der må meget gerne bruges en langsomt virkende gødning, såsom en god organiske all-round gødning. Da en hurtigt afgivende nemt kan skade dine planter. Planterne optager gødning for hurtigt og ofte for meget af gangen. Brug altid organisk gødning, så er du sikret sunde planter.

Havetips i Maj

Hvis du har stedsegrønne planter, såsom buksbom og taks, som formklippes er maj et rigtigt godt tidspunkt for den første klipning. De skal derefter klippes i august igen, for at holde formen skarp.

Havetips i Juni

Ofte oplever vi tørke i juni og juli måned, når det sker handler det om at vande korrekt så vi ikke spilder vandet. Husk især at vande alle nyplantede buske, træer og stauder, der endnu ikke har udviklet dybe rødder.

Havetips i Juli

Det er nu også tid at klippe hækken (liguster/bøg). Ofte klippes hækken to gange årligt. Første gang her i starten af Juli, når forårs væksten er aftaget og anden gang i august når den anden vækstperiode er slut.

Havetips i August

Gød hele haven en sidste gang, inkl. græsplænen, med en god granuleret organisk gødning i starten af August.

Havetips i September

September til november er det ideelle tidspunkt at dele havens eksisterende stauder og græsser på. Især de stauder der blomstrede i foråret og forsommeren. Derimod er det bedre at vente med at dele de sentblomstrende som fx asters og høstanemoner til foråret.

Havetips i Oktober

Fra September-Oktober kan man begynde at lægge forårsblomstrende løg, som f.eks. tulipaner, vintergækker og erantis, i haven.

Havetips i November

Efter den første nattefrost er havens planter gået i dvale og man kan med god sikkerhed begynde at flytte træer og buske.

Havetips i December

Husk at fodre fuglene henover vinteren, på denne måde holder du fuglene i nærheden af din have i årets løb, de hjælper dig med at spise skadedyr, såsom bladlus, henover sommeren.

Skal du bruge en hjælpende hånd?