Fremragende

4.6/5

Kundeklub

Havetips i Juni

Prydhaven

Ofte oplever vi tørke i juni og juli måned, når det sker handler det om at vande korrekt så vi ikke spilder vandet. Husk især at vande alle nyplantede buske, træer og stauder, der endnu ikke har udviklet dybe rødder.

De bedste tidspunkter at vande er i morgen- og aftentimerne, når det er lidt køligt og solen ikke bager ned. Lav én god gennemvanding, i stedet for mange små sjat-vandinger.

For at minimere fordampning i jorden, kan det være en god fordel at dække den bare jord med f.eks. dækbark, kakao-flis eller jordforbedring.

En godt jorddække til havens bede hjælper meget på at holde fugten i jorden, da solen ikke rammer den bare jord, derudover begrænser den også frøukrudtet.

Vi giver som regel hele haven en god omgang gødning omkring Sankt Hans, da den gødning vi gav i foråret er ved at være brugt op. Der må meget gerne bruges en langsomt virkende gødning, såsom en god organiske all-round gødning. Da en hurtigt afgivende nemt kan skade dine planter. Planterne optager gødning for hurtigt og ofte for meget af gangen. Brug altid organisk gødning, så er du sikret sunde planter.

Stik kanten på plænen, så den står skarpt og flot. Når plænen får en skarp kant, ser græsplænen – ja faktisk hele haven – mere velholdt og trimmet ud.

Nyttehaven

Stop høsten af rabarber og asparges omkring sankthans, så de kan samle kræfter til næste år.
Nyplantede rabarber og asparges må aldrig høstes første år, vent altid 1-2 sæsoner.

Det er et godt princip at tynde ud i sine frugttræer, for at få en sundere og sødere frugt. Der skal cirka være en håndsbredde mellem de enkelte æbler og pære, og 5-8 cm mellem blommerne.

Beskyt dine jordbær mod lækkersultne dyr ved at dække bedet med et bær net. Solbær kan eventuelt også dækkes over, hvis man har problemer med at fuglene når at spise dem inden man selv når at høste.

Her i juni kan man se, om frugttræerne er angrebet af grå monilia, da denne svampesygdom får blomsterne og de unge skud til at visne. Klip de visne skud af for at undgå spredning af sygdommen, der i værste fald kan tage livet af frugttræet.

Husk at afspritte din håndsaks mellem træerne, da du også kan sprede sygdommen på denne måde.

Skal du bruge en hjælpende hånd?