Fremragende

4.6/5

Kundeklub

lleaf

Haveglæder

Haveglæder er et magasin hvor du kan læse alt om sæsonernes magiske trends i haverne.

Haveglæder efterår 2023

Pære, æbler, kirsebær og blommer findes i mange sorter, og i dette nummer præsenterer vi et bredt sortiment. Få gode råd om at lykkes med at lave din egen kompost. Dyk ned i muligheden for at plantefarve uldgarn og kig med, når vi viser 10 forskellige planter, der naturligt danner kugler eller søjler. Lad dig inspirere af sortimentet af stauden Hosta, der findes i et stort og bredt sortiment.

Haveglæder sommer 2023

Sommeren nærmer sig, men først skal vi igennem den smukke maj, hvor alt eksploderer, og man indimellem håber på lidt kølige dage og natteregn, så havens prydtræer ikke afblomstrer for hurtigt. Samtidig vil vi gerne undgå nattefrosten.

Haveglæder forår 2023

Så er det blevet forår og dermed ’havetid’ – hvilken glæde. Jeg har længe set frem til forårets komme og nogle fridage i påsken, så der er tid til at komme i haven og mærke trætheden efter en hel dags havearbejde. Måske er vi i år heldige med vejret.

Haveglæder efterår 2022

Så er det efterår igen. Det har lige været forår og sommer, og pludselig er det september med blå himmel. Det er forbavsende, så hurtigt et år går, ja, som årene går. Det erfarer vi som haveejere. Vi planter træer og buske og synes ikke, der sker noget de første år. 

Haveglæder sommer 2022

Så blev det, ifølge kalenderen, sommer.
Juni måned, hvor meget skal nås inden
sommerferien begynder. Maj er fantastisk, men midsommeren i Danmark er unik med de lyse nætter, som giver mulighed for at opholde sig i haven til langt ud på aftenen.

Haveglæder forår 2022

Når jeg i maj måned går rundt og nyder frodigheden i haven og kommer ned til bækken, begynder jeg uvilkårligt at nynne ’Kom, maj, du søde, milde, gør skoven atter grøn, og lad ved bæk og kilde violen blomstre skøn.’ Det er en tysk sang, hvor melodien er skrevet af Mozart.

Haveglæder tidligt forår 2022

Så blev det forår. Ikke, at det ikke har været mildt i januar og februar måned, hvor erantisser, vintergækker og krokusser blomstrede, men der manglede solskin. Det solskin, som Ludvig Holstein så fint beskriver i ’Det er i dag et vejr – et solskinsvejr!

Haveglæder efterår 2021

Så blev det, ifølge kalenderen, efterår, men vejret er stadig lunt og solrigt med en himmel så blå. Æbler, pærer og blommer begynder at modne. Jeg holder meget af blommer og pærer – i det hele taget af sød frugt.

Haveglæder sommer 2021

Så blev det sommer. Sommer i Danmark med nye kartofler, ærter, asparges frem til Sankt Hans, rabarber og jordbær, røget makrel, fladfisk og mad på grillen. Herligt! De lyse nætter – modstykket til de korte mørke dage i november, december og januar.

Haveglæder forår 2021

Jeg suger varmen til mig og indånder drivhusets fugtige dufte, det er maj. Nyder et par timer ved bordet i drivhuset med søndagens avis, havelitteratur og frøposer. Køkkenhaven mangler stadig at blive sået og plantet færdig, men det kan sagtens nås.

Haveglæder tidligt forår 2021

Haven kalder, og vi skal dyrke egne grøntsager. I dette nummer får du en grundig gennemgang af 27 forskellige grøntsager.

Haveglæder efterår 2020

September er efterårets bedste måned, fuld af charme og blå himmel. Ikke for varm – ikke for kold.

Haveglæder sommer 2020

Hvor det gror. Varme, lys og vand sætter gang i tingene. Køkkenhaven bugner af tidlige afgrøder. Friske aspargesskud har vi høstet anden og tredje dag siden maj, og det samme gør sig gældende for rabarber.

Haveglæder forår 2020

Oh maj, du underskønne måned med blomstrende frugttræer, bøgegrene og kastanjernes lys. Maj og foråret lovprises i mange danske sange og salmer.

Haveglæder tidligt forår 2020

Så blev det forår, og endelig kan solens stråler brænde igennem og varme vores kroppe efter en lang, grå og våd vinter.

Haveglæder efterår 2019

Sensommerens prydgræsser kan bruges på mange måder…

Haveglæder sommer 2019

Frugthave på terrassen…

Haveglæder forår 2019

Hængende skønheder til mindre haver…

Haveglæder tidligt forår 2019

Få inspiration til nye smukke planter til forårets spæde start…

Haveglæder efterår 2018

Nyttige sylteregler når havens vitaminer skal på glas…

Haveglæder sommer 2018

Duftende roser til sommerbuketten – Få en quickguide til, hvordan du lykkes med roser…

Haveglæder forår 2018

Smukke, duftende og nemme blomster til sommerhaven. Pæoner er en sikker vinder i din have…

Haveglæder tidlig forår 2018

Du kan let drive friske sprøde stængler frem til tidlig høst – og så kan du forlænge høsten med de nye efterårssorter af rabarber…

Skal du bruge en hjælpende hånd?