was successfully added to your cart.

Kurv

Juli

Prydhaven:

Det er nu også tid at klippe hækken (liguster/bøg). Ofte klippes hækken to gange årligt. Første gang her i starten af Juli, når forårs væksten er aftaget og anden gang i august når den anden vækstperiode er slut.

Stedsegrønne hækplanter som buksbom og thuja, klippes normalt i april-maj og/eller august-september.

Ved at klippe hækken på dette tidspunkt, så risikere du hellere ikke at forstyrre småfugle, som har bygget rede i hækken.

Blåregnen beskæres for anden gang hvor den klippes tilbage til 5-6 bladsæt efter blomstring.

Ofte oplever vi tørke her i juni og juli måned, så handler det om at vande korrekt så vi ikke spilder vandet.

De bedste tidspunkter at vande er i morgen- og aftentimerne, når det er lidt køligt og solen ikke bager ned. Lav én god gennemvanding, i stedet for mange små sjat-vandinger.

For at minimere fordampning i jorden, kan det være en god fordel at dække den bare jord med f.eks. dækbark, kakao-flis eller jordforbedring.

En grov dækbark til havens bede hjælper er rigtig god til at holde fugten i jorden, da solen ikke rammer den bare jord. Derudover begrænser den også frøukrudtet.

Andre normale skadevolder er bladlus som vi ofte finder på nye skud, blomsterknopper eller på undersiden af blade. Du ser ofte at bladene begynder at krølle sammen. Ofte ses bladlusen på frugttræer, roser og syrisk rose (Hibiscus).

Tjek dine klematis for visnesyge. Det ses ofte ved at bladene bliver sort spættede og kan hænge. Der er to ting at gøre for at komme det til livs: sørg for at den står i en god jord med godt dræn og klip den tilbage til frisk løv. Husk at desinficere beskæringsværktøjerne for at forhindre sporenes spredning.

Glem ikke dine potteplanter, både inde og ude, når du tager på ferie! Få enten en nabo til at se efter dem eller giv dem en selvvandingspotte eller lignende. 

Fjern de færdige blomster for at sikre en ny blomstring, fremfor at planten bruger energien på at danne frø, samtidigt pynter det gevaldigt i haven.

Vi fjerner afblomstrede blomster på f.eks. roser, Rhododendron, stauder og de fleste sommerblomster.

Især på roserne vinder vi meget ved at fjerne de visne blomster, da de remonterende roser vil så sætte endnu flere, nye blomster.

Plænen klippes som regel ugentligt, men når vi har en tørkeperiode kan det være en god ide at lade være med at klippe den eller om muligt så klip den længere end normalt. På denne måde holder du plænen sund. 

Nyttehaven:

Tjek dine æble og pære for skurv. Det kan have en fin effekt hvis det er nyt angreb at fjerne angrebne blade og frugt. Husk også at fjerne nedfaldne blade, da vi på denne måde reducere mængden af sporer som kan sætte sig i træet.

Det er et godt princip at tynde ud i sine frugttræer, for at få en sundere og sødere frugt. Der skal cirka være en håndsbredde mellem de enkelte æbler og pære, og 5-8 cm mellem blommerne. Normalt at det noget vi gør mens frugterne er så små så muligt, så træer ikke spilder for meget energi, men du kan sagtens gøre det løbende.

Når ens spiseløg er begyndt at blive gule i bladene og ⅓ af løgtoppene har lagt sig, samt hvis der er en periode med solskin i vente, så det tid til at høste alle løgene og lade dem tørre i solen, gerne under et halvtag eller lign., så de ikke bliver ramt af evt. regn.

Når de er helt tørre, så er til klar til opbevaring.

I løbet af sommeren sætter vinranken mange nye og lange skud, og de skal tilbage beskæres for at sikre lys og luft til frugtudviklingen.

Skud, der har sat frugt, beskæres 2 blade efter klasen, og hvert skud skal kun sætte en klase. Skud der ikke sætter klaser, fjernes helt ved basis.

To uger efter, at kartoffelplanterne blomstrer kan du begynde at høste. Det er typisk i løbet af juni/juli. Vil du dog lagre kartoflerne, skal du først høste, når planten over jorden begynder at visne. På det tidspunkt har knoldene dannet en tyk skræl og kan holde sig længe. (Se August måned)

Når du høster fra bærbuskene kan du samtidig give dem en foryngelsesbeskæring, ved at fjerne 1-3 af de de ældste grene lige over jord. Du kan så plukke bærrene direkte fra de afklippede grene.

fasters

About fasters

Leave a Reply

Ring her