Fremragende

4.6/5

Kundeklub

Guide til pasning af sukkulenter

Flere og flere sukkulenter har den seneste tid fundet vej ind i vores hjem og det er der god grund til. Sukkulenten er nemlig ideel, som stueplante, da den stortrives i den tørre, varme luft i vores bolig.⁠ Selvom sukkulenter har ry for at være nærmest umulige at slå ihjel, så er der dog et par ting, man skal være opmærksomme på.

Gode råd til pasning af sukkulenter

Sukkulenten stammer fra ørkenlignende områder og planten har derfor bedst af at stå lyst. Alt afhænger af selve arten, men de fleste sukkulenter foretrækker at stå i indirekte sollys. Hvis planten får for meget lys, vil de nederste blade blive svedne og får planten derimod for lidt sol, vil den hurtigt blive tynd og bleg at se på.⁠

Vanding af dine sukkulenter

Sukkulenten trives bedst, når den får lov at tørre ud mellem hver vanding. Samtidigt nedsætter det risikoen for svamp og råd. Vand derfor først din plante, når jorden i potten er helt tør. Vær opmærksom på, at sukkulenter har brug for mere vand i vækstperioden (sommer), end når de er i hviletilstand. ⁠

Sørg for at plante sukkulenten i veldrænet jord og i en potte med drænhul i bunden, så det overskydende vand kan løbe ud og du mindsker risikoen for overvanding.⁠ Har du ikke en skjuler med hul i bunden anbefaler vi, at du dækker skjuleren brun med vækstler fra Champost, inden du fylder jord i. Vi anbefaler Nelsons stueplantejord kombineret med enten Lecoza PON eller Perlite fra Hornum.

Få sukkulenter, der trives

Oplever du visne blade på din plante, er det en fordel at fjerne dem med det samme. På den måde nedsættes risikoen for angreb af skadedyr som uldlus, bladlus og spindemider.

Sidst men ikke mindst er det en god idé at stille dine sukkulenter udendørs i sommerperioden. Find en solrig plads i haven, hvor de står lyst og varmt – og dine planter vil stortrives.

Bonusinfo

Sukkulenten har let ved at formere sig. Du skal blot fjerne et blad fra din eksisterende sukkulent, placere det ovenpå fugtig jord og vande ca. en gang om ugen. Efter nogen tid vil der komme nye rødder og små, fine blade frem.

Du kan også læse om...

Skal du bruge en hjælpende hånd?